Racum Artes

Nieuws 2013

5 sept.

Racum Artes op en de Balloohoeve versterken hun samenwerking.

Vanaf 2011 worden er door Racum Artes cursussen gegeven op de Balloohoeve te Balloo. De eerste cursussen werden gegeven aan de medewerkers en de cliënten en bestonden uit het veilig leren werken met de bosmaaier. Inmiddels zijn er meerdere cursussen gevolgd en kunnen de medewerkers en cliënten goed uit de voeten met de verschillende machines.

Sinds 2012 worden er ook cursussen aangeboden aan cliënten van collega zorgboerderijen, praktijkscholen en andere geïnteresseerden. De cursussen werden op aanvraag georganiseerd en de vraag werd alleen maar groter. Inmiddels is er een cursuslokaal gebouwd en zijn er volop mogelijkheden om de praktijkactiviteiten behorende bij de cursussen op de Balloohoeve of directe omgeving uit te voeren.

Deze ontwikkeling heeft er toe geleid dat er in samenwerking met de Balloohoeve is gekozen voor een andere opzet wanneer het gaat om het aanbieden van cursussen. Werden de cursussen eerder vanuit een vraag van buiten georganiseerd, nu worden de cursussen voor aanvang van het seizoen in een overzicht aangeboden en kan een ieder zich inschrijven op de gewenste cursus. Het voordeel van deze opzet is dat ook de individuele cursist zich veel gemakkelijker kan inschrijven.

Wanneer een gewenste cursus niet op de agenda staat wil dat niet zeggen dat deze niet kan worden aangeboden op de Balloohoeve. Racum Artes zal de cursussen coördineren en ook uiteindelijk verzorgen. Opgave voor een bepaalde cursus kan via de site van Racum Artes maar bellen mag natuurlijk ook. Voor informatie betreffende een cursus die niet op de agenda staat kan contact worden opgenomen met Racum Artes.

Kijk voor het cursusaanbod bij de Balloohoeve op onze agenda of bel voor meer informatie met Racum Artes.

Zorgboerderij De Ballohoeve

Zorgboerderij De Balloohoeve

Klaas en Jannie Paasman
Balloo 52
9458 TC Balloo

0592-243223
06-48736497
zorgboerderij@deballoohoeve.nl

www.deballoohoeve.nl

Terug naar nieuwsoverzicht