Racum Artes

Nieuws 2013

5 okt.

Leden St.Vitaal Platteland nemen certificaten in ontvangst

Op maandagavond 14 januari is aan de leden van de onderhoudsploeg van Stichting Vitaal Platteland (SVP) een certificaat uitgereikt, door Richard Pastoors van opleidingscentrum Racum Artes te Bruinehaar, in zalencentrum Mulder te Baalder.

Uitreiking_certificaten_St Vitaal Platteland.jpg

De leden van de onderhoudsploeg SVP hebben de basiscursus plantenkennis gevolgd. Hierin is de nadruk gelegd op het herkennen en benoemen van bomen en struiken in het Vecht/Reggegebied. Maar daarnaast is de kennis van de wetenschappelijke en de Nederlandse naam nadrukkelijk aan de orde gekomen. De SVP leden van de onderhoudsploeg, boeren uit het Vechtdal, werken voornamelijk in de gemeente Hardenberg maar ook daarbuiten.

Zij doen onderhoudswerk in het kader van de Groene en Blauwe Diensten. Het is van groot belang dat deskundigheid bij de uitvoering van dit werk voorop staat. Daarom hebben een groot aantal leden deze winter de cursus plantenkennis gevolgd. Hierdoor wordt een nog betere garantie afgegeven van de duurzaamheid van ons landschap, die SVP voorstaat. Door deze professionalisering is SVP u nog meer van dienst als particulier/landeigenaar! SVP Hardenberg is een Agrarische Natuurvereniging (ANV) die zich actief wil inzetten voor een vitaal platteland in de gemeente Hardenberg. Zij zet zich specifiek in voor het behoud en de ontwikkeling van de agrarische bedrijven, omdat de landbouw een belangrijke economische drager van het platteland is en mede het decor van het landelijk gebied bepaalt. SVP richt haar activiteiten op het versterken van de kwaliteit van het landelijk gebied.

Terug naar nieuwsoverzicht lees hier het hele artikel uit de Toren