Racum Artes
LEES ALLE ARTIKELELN UIT DE MEDIA
KLIK HIER
<<<<<Terug naar nieuwsoverzicht

Hendrie Lubbers wint 4e editie kettingzaag Cup.

naar kettingzaag cup>

Hendrie Lubbers wint 4e editie kettingzaag Cup.

 Racum Artes Kettingzaag Cup 2014. 

Hendrie Lubbers van het Larcom uit Ommen is de winnaar geworden van de 4e editie van de Kettingzaag Cup die gehouden werd tijdens de Groene Sector vakbeurs te Hardenberg. Als deelnemer van het eerste uur stond hij vanaf het eerste moment in de top 5. Dit jaar wist hij dan eindelijk beslag te leggen op de 1e plaats en liet daarmee zijn collega Gert Bruins (2e) en Frank- Anne Prins (3e) achter zich.

Woensdag 8 januari, 14.00 startte in de arena van het Axetreme-team op de Groene Sector al weer voor de vierde keer de Kettingzaag Cup. Tweeëntwintig deelnemers van vijf sociale werkvoorzieners streden met de motorkettingzaag om de eerste plek en om de wisselbokaal: de Bedrijven Cup. Sporters van Dolmans, de Meergroep, Larcom, Exploregroep en de Wezo kwamen samen in deze speciaal voor werknemers uit de sociale werkvoorziening georganiseerde wedstrijd. Organisatie was in de vakkundige handen van Racum Artes Training & Advies, met ondersteuning van het Axetreme-team. De deelnemers werden welkom geheten door Richard Pastoors die namens de organisatie de opening verzorgde. Snel werd er afgetrapt met de oefenronde waarin alle drie de onderdelen uitgelegd werden en de deelnemers konden oefenen met kettingwisselen, schijven zagen en de snelheidsbaan. 

Racum Artes Kettingzaag Cup 2014 snelheidsbaan

Nico de Pauw opent Kettingzaag Cup

ALLE PARTNERS KLIK HIER

Na de oefenronde heette Nico de Pauw van Sociaal Werkt.com de deelnemers welkom. Hij is initiatiefnemer van de website waarop de diensten die de SW-bedrijven aanbieden, eenvoudig te vinden zijn. Hij had voor alle deelnemende teams een presentje beschikbaar gesteld. De Kettingzaag Cup startte na de opening met het onderdeel kettingwisselen. Hierbij moeten de deelnemers zo snel mogelijk een nieuwe ketting monteren op de motorkettingzaag. De zaag moet na afloop van het onderdeel direct te gebruiken zijn. Een onderdeel waarbij snelheid en precisie vereist zijn.

 

Na het kettingwisselen volgde het schijven zagen. Het lukt veel deelnemers de benodigde tien schijven op het stamstuk te laten liggen waardoor de wedstrijd bijzonder spannend werd en het laatste onderdeel, de snelheidsbaan allesbepalend werd.

Bij de snelheidsbaan moet de deelnemer van een liggende stam en schijf afzagen. Voordat hij dit mag doen moet hij eerst met de geleider op een liggende schijf tikken en de kettingrem uitzetten. Daarna moet hij de rem weer activeren, nogmaals op de schijf tikken en dan doorlopen naar het volgende stamstuk. Een aantal deelnemers hadden geoefend en dat bleek ook uit de snelle tijden die behaald werden.

Na een korte pauze waarin de arena werd omgebouwd voor de prijsuitreiking werd van ieder team een groepsfoto gemaakt en kregen de mannen een 9 to 5 bottle aangeboden namens Sociaal Werkt.com.
Daarna volgde de prijsuitreiking voor de individuele deelnemers: 1: Hendrie Lubbers (Larcom) 2, Gert Bruins (Larcom) 3 Frank-Anne Prins (Exploregroep).

Explore groep wint voor de 3e keer de bedrijven-wisselbokaal!

 

Door het gemiddelde aantal punten te berekenen per team werd de winnaar van de bedrijven Cup bekend: voor het derde jaar won de Exploregroep de bedrijven Cup met een gemiddeld aantal punten van 281. Tweede werd de Larcom, derde Dolmans, vierde Wezo en vijfde De Meergroep. De derde winst op rij voor de Exploregroep betekende ook dat zij de wisselbokaal dit jaar definitief mee mochten nemen voor de prijzenkast.

Organisatie wederom erg tevreden

Na afloop van de Kettingzaag Cup  2014 waren de organiserende partijen Racum Artes en het Axetreme Team dik tevreden over het verloop van het gehele evenement. Er werd een spannende maar vooral sportieve strijd gestreden. Het vlotte verloop van de wedstrijd was mede te danken aan de inzet van de leden van het Axetreme Team,  waarvoor onze dank. Voor het complete verslag, foto’s en de uitslagen kijk op: Kettingzaag Cup.