Racum Artes

LEES ALLE ARTIKELELN UIT DE MEDIA

KLIK HIER
<<<<<Terug naar nieuwsoverzicht

Frank Anne Prins wint vijfde editie Kettingzaag Cup

naar kettingzaag cup>

Met 22 deelnemers van 5 bedrijven en één praktijkschool startte op woensdag 14 januari al weer de 5e editie van de Kettingzaag Cup. De deelnemers streden ook dit jaar weer om het podium individueel en om de nieuwe wisselbokaal die beschikbaar is gesteld door Binthout uit Zwolle.

undefined

De sporters van Dolmans Landscaping, Larcom, Exploregroep, Axent Groen, Dalfsen Werkt en het Twents Carel College kwamen samen in deze speciaal voor werknemers uit de sociale werkvoorziening georganiseerde wedstrijd tijdens de Groene Sector Vakbeurs in de Evenementenhal Hardenberg. De organisatie was in de vakkundige handen van Racum Artes Training & Advies, met ondersteuning van het Axetreme-Team.

undefined

Racum Artes heet deelnemers welkom

undefined

De deelnemers werden welkom geheten door Richard Pastoors van Racum Artes die de opening verzorgde. Snel werd er afgetrapt met de oefenronde waarin alle drie de onderdelen uitgelegd werden en de deelnemers konden oefenen met kettingwisselen, schijven zagen en de snelheidsbaan. Met een aantal wisselingen in de teams en nieuwe gezichten naast de al meer ervaren deelnemers bleek al tijdens de oefenronde dat het dit jaar weer een buitengewoon spannende wedstrijd ging worden.

Kettingzaag Cup  geopend met teampresentaties.

undefined

De Kettingzaag Cup werd na de oefenronde geopend met het voorstellen van de teams en de teamfoto’s. bijzondere aandacht was er voor de nieuwkomers die dit jaar voor het eerst meededen. Na de opening startte de deelnemers met het onderdeel kettingwisselen. Hierbij moeten de deelnemers zo snel mogelijk een nieuwe ketting monteren op de motorkettingzaag. De zaag moet na afloop van het onderdeel direct te gebruiken zijn. Een onderdeel waarbij snelheid en precisie vereist zijn. Frank-Anne Prins van de Exploregroep wist dit als snelste te volbrengen; op de voet gevolgd door Hendrie Lubbers van Dalfsen Werkt.

Super prestatie van Erik Grundel van Twents Carmel College

ALLE PARTNERS KLIK HIER

Dat winst op één onderdeel een goed begin is, bleektijdens het schijven zagen, waar Frank Anne Prins nogmaals de winst pakte. Wel werd de strijd spannend gehouden door Willem Arends van Dolmans Landscaping en Lambert Verschuur van het Larcom die tweede en derde werden. Verrassend was de vierde plek voor Erik Grunder van het Twents Carmel College die voor het eerst deelnam. Een super prestatie. 

undefined

Na de pauze volgde het snelle onderdeel: snelheidsbaan. Hier hadden een aantal deelnemers duidelijk geoefend, want er werden zeer snelle tijden neergezet. De mannen van Dalfsen werkt, Hendrie Lubbers en Klaas Kuterman werden hier eerste en tweede. Derde werd Hendrie Kremer van het Larcom.

undefined

De mannen werden na een korte ombouw pauze weer welkom geheten in de arena voor de prijsuitreiking. Richard Pastoors maakte de volgorde van de individuele uitslag bekend, waarbij er voor iedere deelnemer een attentie was, beschikbaar gesteld door Racum Artes Training & Advies.

undefined

Frank Anne Prins gaat er met de winst vandoor!

undefined

Eerste werd Frank Anne Prins van de Explore Groep, tweede werd Hendrie Lubbers van Dalfsen Werkt en Willem Arends van Dolmans Landscaping werd derde. De nummers 1, 2 en 3 kregen naast een mooie glazen trofee een prijs mee van sponsor Stihl. De complete uitslagen zijn te lezen op:                        

uitslagen Kettingzaag Cup 2015

Team Dalfsen Werkt wint direct wisselbokaal

Na het individuele klassement werd uitslag voor de bedrijven bekend gemaakt. Door het gemiddelde aantal punten te berekenen per team ontstond de volgende uitslag: Axent Groen zesde, Larcom vijfde, Explore Groep vierde, het Twents Carmel College werd verrassend derde. De tweede plek was voor de mannen van Dolmans Landscaping en de eerste plek was voor de mannen van Dalfsen Werkt, die de nieuwe wisselbeker van Binthout uit Zwolle voor een jaar mee mochten nemen.

undefined

Samen met de deelnemers kijken Racum Artes en het Axetreme-Team terug op een geslaagde jubileum editie van de Kettingzaag Cup. Graag bedanken we onze sponsoren die dit mede mogelijk gemaakt hebben: Heigo, Stihl, van de Nagel, van Lenthe, Racum Artes, Groenservice Meijer, Topgarden Hoveniers, Prins, Hartkamp Groentotaal, Binthout.

Klik hier voor alle uitslagen!